Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

BBC News prenio izvješće eksperata koji potvrđuje Poslanikovu a.s. metodu zaštite beba od oštećenja na mozgu.

Prije 1400 godina, kada bi se dijete rodilo, Poslanik a.s. bi uzeo mali komadić hurme /datule/ i stavio u usta. Zatim bi taj komadić sažvakao dok ne bi dobilo formu gela, a onda bi tu masu utrljao u nepce novorođene bebe. Ova praksa iz Poslanikovog sunneta se zove Tahneek.
Danas, BBC News izvještava kako su eksperti rekli: “Doza šećera koja se u vidu gela utrljava na unutrašnji dio obraza u ustima je jeftin i efektivan način da se bebe zaštite od oštećenja na mozgu.”
Evo još jedan razlog zašto da muslimani slijede sunnet svog Poslanika bez ikakve sumnje. Nauka otkriva sada nešto što je Islam uveo kao praksu prije 1400 godina.
Islam i nauka

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.