1

BiH U PANICI! Vojnici RS-a se naoružavaju, vojarna Kozara remontira tenkove i haubice, građanima se preporučuje oprez!

“Do sada niti jedna policijska agencija nije reagirala a jedina osoba koja se oglasila po ovom pitanju je potpredsjednik RS – a Ramiz Salkić. On je također potvrdio da se Srbi tajno naoružavaju…

Prema informacijama iz tajnih obavještajnih krugova BiH o kojima javljaju tamošnji mediji, u RS-u se ovih dana masovno vrši remont i opremanje vojne opreme, tenkova i haubica te podjela lakog naoružanja građanima RS lojalnih SNSD-u.

“Sve se ovo radi u tajnosti isto kao i 1991. kada je izvršena okupacija BiH”, zabrinuti su mediji i kazuju:

“Do sada niti jedna policijska agencija nije reagirala, a jedina osoba koja se oglasila po ovom pitanju jest potpredsjednik RS – a Ramiz Salkić”.

On je također potvrdio da se Srbi tajno naoružavaju.

“Za koga se naoružavaju i je li namjera da se počini još jedan Blitzkrieg i genocid ne znamo ali treba biti oprezan. U vojarni Kozara se također nalaze i rakete zemlja – zemlja i zemlja – zrak koje su okarakterizirane kao rakete visoke razorne moći.   I dok se u bošnjačko – hrvatskom entitetu razoružava stanovništvo i uništava vojna oprema, Srbi se na sve strane naoružavaju. Sve se ovo radi izvan očiju OSBIH – regularne vojske BiH tako da oni u tome nemaju uvidu u ova događanja. U slučaju novog sukoba OSBIH bi se raspale u roku 5 dana gdje bi oko 50 posto kadra i oficira automatski prešlo u VRS. Istraživanja govore da bi VRS mogla imati na raspolaganju oko 45 tenkova spremnih za upotrebu, te preko stotinu artiljerijskih oružja. Pretpostavke su da se ovim naoružanjem planiraju naoružati paravojne grupe u RS kao i četnički pokret. Brojno stanje ovih grupa i pokreta bi moglo dostići i 30 000. Pitamo se, što to Dodik sprema jer je poznato da je najavljen referendum koji krši Daytonski mirovni sporazum. Preporučuje se oprez građanima BiH”, javlja BiH magazin.