Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Burkini- odijelo za kupanje

Dobilo je naziv po burki- nošnji pokrivenih žena. U svijetu se pojavilo prije 6-7 godina i postaje sve popularnije. Burkini, pri kupanju u javnosti i na otvorenom, ne nose samo pokrivene žene, nose ga i sve one žene koje ne žele da izlažu svoje tijelo pogledima stranaca ili štetnom djelovanju sunca.

 

Sastoji se od tri dijela: donji dio – poput široke trenirke, duge tunike i trougle mahrame od istog materijala – što nije obavezno, možete koristiti mahramu od nekog drugog, udobnijeg materijala.

Najčešće se proizvodi od šuškavog materijala koji veoma kratko zadržava vodu, brzo se cijedi i suši, i ne otežava kretanje u vodi.

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.