Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

BUŽIM: Prije odlaska u posljednju bitku: Izet Nanić je klanjao džumu i ostao u džamiji još sahat da zikri (VIDEO)

Na današnji dan prije 20. godina poginuo je Izet Nanić, heroj oslobodilačkog rata i nosilac najvažnijeg ratnog priznanja zlatni ljiljan. Nanić je poginuo prilikom oslobađanja pograničnog područja između BiH i Hrvatske, a u sklopu velike akcije Petog korpusa Armije RBIH protiv agresorskih snaga, s ciljem spajanja sa snagama Hrvatske vojske koje su u isto vrijeme uspješno realizovale akciju “Oluja“. Komandant 505. viteške brigade zajedno sa svojim vojnicima učestvovao je u razbijanju neprijateljske linije na Čorkovači. Samo nekoliko sati prije konačne deblokade i spajanja snaga Armije BiH sa hrvatskom vojskom ubijen je iz zasjede.

Video: Svjedočenje bužimskog imama o posljednjim trenucima heroja Izeta Nanića

Video:Dokumentarni film o heroju Izetu Naniću koji je uradila produkcija Exitmedia

(krajina.ba)

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.