1

Crni dan za Srbiju: Zastava Kosova se viorila na pobjedničkom postolju, a Đoković odmah ispao

Ako smo mislili da ne može loše od prvog dana – može! Drugi dan Olimpijskih igara donio je novi debakl za našu zemlju, a sv je šokirala eliminacija Novaka Đokovića od fenomenalnog Huana Martina ded Potra. I u ostalim disciplinama Srbija trpi teške poraze.
Naravno, srpski mediji su poptuno ignorisali zlatnu medalju Albanke sa Kosova Majlinda Kelmendi. Vjerujemo da je Srbiji veoma teško bilo gledati kada se viorila zastava Kosva na pobjedničkom postolju.
Zlatna Majlinda Kelmendi je postigla veliki uspjeh za svoju zemlju, za svoje Kosovo. Nadamo se da će sportisti sa Kosova osvojiti još medalja na Olimpijskim igrama.

“Da budem iskrena, došla sam ovdje po zlatnu medalju, ali ovo je ludo! Kosovo prvi put učestvuje na Olimpijskim igrama i mislim da je zlato velika stvar. Oduvijek sam htjela da učestvujem na Olimpijskim igrama pod zastavom Kosova i sa himnom Kosova. Toliko dugo sam sanjala o ovom trenutku i odbila sam milione da predstavljam druge države. Nema tih miliona na svijetu koji mogu da plate ovaj osjećaj koji imam danas.” (Majlinda Kelmendi, zlatna olimpijska pobjednica, Republika Kosovo)