Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Da li drvo tisovina donosi sreću?

Pitanje
Da li spada u haram i vrste gatki tisovina drvo kao “poklon za sreću”, čula sam da čuva od sihra, da li to zapaliti ili baciti u smeće? Jer kako god razmislim samim tim se smatra da to pomaže, a u suštini samo mi Allah treba i niko drugi, preče mi je Allahovo zadovoljstvo, nego majčin poklon. Rekla mi je da je to drvo iz dženeta. Molim Vas razjasnite mi ovo, jer želim da uradim što je ispravno i da sam na pravom putu.

Odgovor
Drvo tisovina nema nikakvu posebnu svetost niti vrijednost u islamu, te mu ne treba iskazivati neko posebno poštovanje i značaj. S vjerske strane, to je obično drvo, a da li ima nekih ljekovitih svojstava neka to istražuje medicina i farmakologija. Musliman se oslanja samo na Allaha, a ne na nekakvo drvo.

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.