Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Da li je žena dužna da služi svoga svekra?

Pitanje:
Otac moga muža je došao da živi kod nas, a on boluje od Alzheimerove bolesti što prouzrokuje mnogo problema i stresa. Koje su moje dužnosti prema njemu?
Odgovor:
Hvaljen neka je Allah.
Žena nije dužna da služi svoga svekra, svekrvu ili bilo koga od muževe rodbine; nego je to od lijepog ophođena, da ako oni žive sa njima, da ih služi. Ali obavezivanje nje da to radi nije dozvoljeno. Tako da nije dozvoljeno mužu da je tjera na to, i to joj nije obaveza. Ono što ja savjetujem jeste da žena treba biti strpljiva i služiti njenog svekra jer joj to neće naštetiti, nego će to biti uzrok da je njen muž više poštuje i voli. A Allah je izvor sve snage.
Odgovorio: Šejh Muhammed ibn Salih el-Usejmin (da mu se Allah smiluje)

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.