1

Da se čovjek naježi! Mlada Srajka Dalila, mjesec i pol, prije nego što će poginuti, napisala sljedeće:

nego što će poginuti, napisala sljedeće:

Podiljeli
Tweetaj

Tužna vijest stigla je u četvrtak 28. decembra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), gdje je mlada Sarajka Dalila Mujčinović (20) izgubila život u teškoj saobraćajnoj nesreći. Dogodilo se baš to u vrijeme kad tamošnji mediji, sumirajući godinu iza nas, pišu o “crnoj statistici” nesreća na putevima u Dubaiju, gdje je u 2017. godini smrtno stradalo preko 500 ljudi.

U jednoj takvoj nesreći stradala je i Mujčinovićeva. Njen mladi život ugasio se nakon stravičnog sudara cisterne i terenca, u kojem se nalazila s prijateljicom. Dalila je na mjestu podlegla, dok je njena prijateljica završila s teškim povredama i doktori joj se bore za život.

Mlada Sarajka stigla je prije nekoliko dana u UAE kako bi posjetila svoju prijateljicu, s kojom je željela slaviti Novu godinu.

Nastradala Dalila bila je student druge godine International Burch University. Završila je “Sarajevo koledž”, Međunarodnu srednju školu Sarajevo. U povodu smrti Mujčinović, International Burch University je organizovao komemoraciju.

Iza nastradale djevojke ostali su brat i roditelji.

OPROŠTAJNE PORUKE. Za mladu Dalilu prijatelji imaju samo riječi hvale. Žaleći za ugašenom mladošću, opisali su je kao djevojku vedrog duha, omiljenu u društvu, izuzetno ambicioznu i talentiranu.

Dalila je trenirala zumbu i pjevala u ansamblu “Sultan Mehmed Fatih”. Njeni najbliži prijatelji tugu nisu mogli sakriti ni na društvenim mrežama. Facebook je bio preplavljen oproštajnim porukama prijatelja, koji još ne mogu da vjeruju da je više nema.

PREKINUTA MLADOST. Međutim, i ono što je sama Dalila objavljivala na Facebooku, svjedoči o njenom karakteru, vedrini i optimizmu s kojim je koračala kroz život.

Tačno mjesec dana prije tragedije, napisala je, na Engleskom jeziku “The best gift a man can give to his woman is his time, his attention and his love!” Odnosno – Najbolji poklon koji muškarac može dati svojoj ženi su njegovo vrijeme, njegova pažnja i njegova ljubav…

A 15. novembra podijela je još jednu misao koja, kada se pročita sada, nakon svega što se dogodilo, zvuči tako “da se čovjek naježi”…

– If something is meant to be, it will happen in the right time, with the right person, and for the best reason! – stavila je u status na Fbu Mujčinovićeva.

– Ako nešto treba da se desi, to će se desiti u pravo vrijeme, s pravom osobom, i iz najboljeg razloga…

Očito, Dalila je vjerovala u sudbinu i da je sve ono što se dogodi predodređeno. Zbog toga, njeni prijatelji izražavaju nadu da će smiraj naći na nekom boljem mjestu.

doznajemo.com