1

Dodik GRMI zbog puštanjana generala Dudakovića na slobodu: Sud IMA DOKAZE, ali se boji muslimanske javnosti

Dodik je to rekao povodom odluke suda BIH da ratnog komanadnta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atif Dudakovića i još 12 pripadnika tog korpusa, pusti da se brane sa slobode.

– Ovo najbolje pokazuje kolika je farsa pravasuđe na nivou BiH i BiH u celini. Za egzaktne i potvrđene dokaze, Sud BiH nije smeo da presudi, jer se boji muslimanske javnosti i bio bi izložen strašnim pritiscima – rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, Dudaković je nakon hapšenja doveden pred Sud gde mu je dozvoljeno da drži politički skup, što je značilo da će odmah biti i pušten na slobodu.

Dodik je ocenio da je sasvim drugi slučaj kada su Srbi hapšeni u vezi sa ratnim zločinima i dovođeni u ponižavajućem okolnostima, a sa Dudakovićem je bilo sasvim suprotno.

– Jasno je da su pravosudni organi BiH pod stalnim pritiskom i uticajem bošnjačkih političkih i verskih elita, te da kompromitujući tužioce i sudije koji rade na ovakvim predmetima obično izdejstvuju ili oslobađajuću presudu ili neprocesuiranje – rekao je Dodik.

Kako je kazao, ovom odlukom Sud BiH je potvrdio ono što je rekao kada je Dudaković uhapšen – da nije optimista, jer im je bilo potrebno čak 12 godina da ga identifikuju na video-snimku, kao i da je to jasna poruka Srbima i Republici Srpskoj i još jedan dokaz zašto ne postoji poverenje u pravosuđe na nivou BiH.