Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Dova za slogu i ljubav

Hvala Ti Allahu, koji Si učinio vjeru najjačom sponom među muslimanima i koji si u časnoj Objavi Kur’anu naredio slogu i ljubav među ljudima,zabranio neslogu,svađu i mržnju.Neka Si slavljen Allahu, koji Si nam uputio ove riječi preko poslanika Muhammeda a.s.: “Allah dž.š. će reći na Sudnjem danu: Gdje su oni koji su se voljeli međusobno samo radi Allahove veličine. Staviću ih u Svoj hlad,kada nema drugog hlada Osim Moga. Dužan Sam ukazati Svoju ljubav onima koji se vole u Moje ime,koji se pomažu u Moje ime i koji se sastaju u Moje ime.Onima koji se vole u Moje ime daću balkone od svjetla, na kojima će im zavidjeti pejgamberi i šehidi.”
Dragi Allahu, daj da u našim srcima vlada sloga i mir! Allahu, neka bude u mojoj porodici i u porodicama svih muslimana ljubavi i blagostanja! Odstrani od nas neslogu,mržnju i svaku bruku!
Allahu, sačuvaj mi porodicu i sve muslimanske porodice od razdora i svađe i neka je Tvoje blagostanje nad svim muslimanima – Islamske zajednice. Svemogući Allahu, daj da se radi Tebe slažemo i volimo onako kako si ti rekao u Kur’anu: “Muslimani su svi braća…”.Allahu, neka je Tvoj rahmet i spas na Muhammeda a.s. na njegov časni rod i ashabe! AMIN
Obrada: www.novihorizonti

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.