1

EKSKLUZIVNI VIDEO Bh. trener spasio život igraču na terenu, ovaj mu nakon svega poslao dirljivu poruku

EKSKLUZIVNI VIDEO Bh. trener spasio život igraču na terenu, ovaj mu nakon svega poslao dirljivu poruku
Bh. stručnjak, koji vodi ekipu kineskog drugoligaša Meizu Haka, na meču protiv Tijanšana (3:0) je u jednom trenutku utakmice utrčao na teren i odmah reagirao kada je njegov najbolji fudbaler pogođen loptom u vrat. Meri je pao na teren, počeo se gušiti, ali Cviko je ušao na teren, izvadio mu jezik i spriječio najgore.

Nakon meča Kamerunac je poslao dirljivu poruku svom treneru u kojoj mu je zahvalio što mu je spasio život.

– Treneru, ne znam kako da Vam zahvalim, da mi niste spasili život, ne znam kako bi nastavile moja supruga i kćerkica, kao i porodica u Africi, koja zavisi od mene. Hvala Vam velika, duboko Vas cijenim, cijela moja porodica zahvaljuje Vam na Vašem dobrom djelu. Neka Vas Bog čuva – napisao je Meri u poruci našem treneru.

Za Cviku je ono što je uradio sasvim normalna stvar.

– Reagirao sam kao što bi uradio svako na mom mjestu, bio sam igrač i dobro znam šta se može dogoditi ako se na vrijeme ne reagira. Džon je progutao jezik, bio sam se uplašio, ali, srećom, završilo je bez težih posljedica. Radi se o divnom momku kojeg sam doveo odmah nakon što sam imenovan za trenera, a on je postao najbolji igrač naše ekipe – rekao je nekadašnji tim-menadžer Željezničara te fudbaler Želje i Sarajeva.

Meri je postigao dva gola u utakmici, a Meizu Haka nakon četiri kola ima 7 osvojenih bodova i šesti su na tabeli, sa samo tri boda manje od prvoplasiranog Šijažuanga.

Rusmir Cviko je, inače, jedini bh. stručnjak koji je šef stručnog štaba nekog kineskog kluba, a prije Meizu Hake vodio je Dalijan Transcende.

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!