Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

HIDŽAMA NA LEĐIMA SPORTAŠA TOP TEMA OLIMPIJADE U RIJU

Pažnju gledatelja prije ulaska u bazen privukle su čudne fleke na tijelom sjajnog plivača, koje su privukle veliku pažnju….Radi se o posebnoj metodi puštanja krvi, kod nas poznatijom kao hidžama, koju su američki sportisti masovno prihvatili. Tako je pored Phelpsa i gimnastičar Alex Naddour napravio isto, baš kao i plivačica Natalie Coughlin. Naddour je očaran načinom na koji ova metoda alternativne medicine djeluje na njegovo tijelo. “To je tajna koju sam čuvao svih godina.

Bolje je od bilo čega što sam probao i na što sam bacao novac”, rekao je Naddour. Hidžama je medicinska metoda koja predstavlja metodu lokalnog puštanja krvi. Izvodi zarezivanjem kože, te vakumsukcijom u određenim regijama.

Tako se eliminiše sadržaj potkožnog tkiva, koja uklanja bol iz određenih dijelova tijela. Ova metoda se očigledno više nego dopada sportistima, koji je sve češće primjenuju pred velika takmičenja, prenosi sportsport.ba.

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.