Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

INTERESANTNO: KAKO HOROZ VIDI MELEKA KADA KUKURIČE

Intersantno je za sve nas kako jedna životinja poput horoza/pijetla kada kukuriče primijeti u blzini svojoj meleka da prolazi kako se navodi u hadisu.

Rekao je Muhammed a.s.

«Kada začujete kukurikanje pijetlova, molite Allaha za blagodat, jer su oni vidjeli meleka.A kada začujete njakanje magaraca, zatražite kod Allaha utočište od šejtana, jer su vidjeli šejtana».

Iz priloženog hadisa postaje jasno da je moć očnog sistema kod čovjeka ograničena i razlikuje se od očne moći kod magarca i od očne moći kod pijetlova. Dakle, moć vizuelne percepcije čovjeka je ograničena i ne može vidjeti ispod ultra-crvenih zraka, kao ni iznad ultra-ljubičastih. Ali moć pijetlova i magaraca prelazi te granice.

Postavlja se pitanje: kako magarci i pijetlovi vide džinne i meleke?

Odgovor na to pitanje glasi:

Magarac zapaža ultra-crvene zrake, a šejtan je od džinna koji su stvoreni od vatre, odnosno ultra-crvenih zraka. Zato magarci vide džinne, a ne vide meleke.

Dok pijetlovi zapažaju ultra-ljubičaste zrake, a meleki su stvoreni od svjetlosti (nura), odnosno od ultra-ljubičastih zrakova. Zato ih pijetlovi vide.

dzematrahic.ba

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.