1

Istinita priča: Estagfirullah! Zbog supruge presudio vlastitoj majci

Šejh Abdulhamid el-Kišk ispričao je sljedeće: “Jedan bogati mladić, nakon što mu je otac preselio na Ahiret, preuzeo je brigu o majci, pa ju je izuzetno čuvao i pazio.

No, on je stupio u brak s veoma sebičnom ženom, kojoj poče smetati svekrva, te ju je stala uznemirivati riječima i djelima. Allah je htio da majka tog mladića duševno oboli, što snaha nikako nije mogla podnijeti. Jednom, ona reče svom mužu:…

‘Nalaziš se pred surovim izborom! Odluči s kim ćeš živjeti: s majkom ili sa mnom!’ Muž je pokušao uvjeriti svoju suprugu da se treba strpjeti i biti zadovoljna sudbinom… Budući da je nije uspio u to uvjeriti, promislio je o svom položaju i, poslušavši šejtana i svoju iskvarenu dušu, odluči ubiti majku. Jedne hladne noći odveo je majku na potkrovlje i gurno je.

Ona je, žaleći se Allahu na nepravdu svog sina, ispustila dušu i vratila se Allahu. Kao što to običaji nalažu, sin je upriličio golemu žalost na koju su dolazili komšije i poznanici.

Dani su prolazili, a taj je čovjek mislio da ga neće stići Božija pravda i da ga neće snaći kazna koja uvijek stigne grešnike. Nedugo zatim i on je duševno obolio, pa ga njegova supruga, kao ni svoju svekrvu prije toga, nije mogla podnositi.

Jedne je noći taj čovjek otišao na potkrovlje i skočio s istog mjesta s kojeg je ranije gurnuo svoju majku…”

Iz knjige: “Stotinu kazivanja o onima koji su činili nered na Zemlji i nastradali”

Prijevod: hfz. Abdurrahman Kuduzović

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!