Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Istraživanja: Naučnici pronašli “Adama” i “Evu”?

Najnovije istraživanje tvrdi kako se porijeklo svih muškaraca na Zemlji može slijediti do jednog muškarca koji je živio prije 135. 000 godina, prenose mediji.
Stručnjaci također smatraju kako je “Adam”, odnosno predak svih muškaraca, živio u isto vrijeme kao i “Eva”, pretkinja svih žena. No, zanimljivo je kako nisu živjeli jedno blizu drugog, a stručnjaci govore i kako nisu imali zajedničke potomke.
Mišljenja su da su naši preci otišli iz Afrike još prije 60.000 godina i da pretkinja svih žena zapravo dolazi iz istočne Afrike.
“Adam” i “Eva” iz ovog istraživanja nisu povezani s biblijskim parom, već se radi o sintagmi kako bi se na slikovit način približili najdalje locirani preci današnjeg čovječanstva.
Fena

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.