Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Kada strahuješ za nekoga svog reci: Allah je najbolji čuvar i On je najmilostiviji!

Jakub a.s. je izrekao riječi koje su zabilježene u Kur’anu i koje će se učiti do Sudnjega dana. On je svojim sinovima, koji su, da bi ponovo dobili hranu u Egiptu, morali sa sobom povesti brata Benjamina, rekao: ”Allah je najbolji čuvar i On je najmilostiviji!”
Zamisli, Jakub a.s. kada se pobojao za svoga sina Benjamina nakon što je ostao bez sina Jusufa, rekao je ove riječi.
Zato, kada strahuješ za bilo koga svoga, ili za bilo šta od svoga imetka, reci: ”Allah je najbolji čuvar i On je najmilostiviji!”
Nakon ovih izgovorenih riječi, Jakubu a.s. vratili su se i Jusuf i Benjamin, zatim je pozvan od strane svoga sina Jusufa, koji je postao ministar finansija, da dođe sa kompletnom porodicm i živi u sigurnosti i izobilju u Egiptu.

saff

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.