Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Kamen koji plače

Prenosi se kako je neki vjerovjesnik, a.s. prošao pored nekakva omanjeg kamena iz kojeg šiklja ogromna voda, te čuo kako kamen plače. Začudi se tome, a Allah , dž.š. dade da kamen progovori, pa kamen reče: “Odkad čuh da Allah, Uzvišeni, kaže: “Pa čuvajte se Vatre čije gorivo će biti ljudi i kamenje!” (El-Bekare,24), ja eto plačem iz straha od Allaha, Uzvišenog.” Vjerovjesnik zamoli Allaha da ovaj kamen sačuva Vatre, pa mu Allah dž.š., objavi kako će ga sačuvati. Vjerovjesnik potom nastavi svojim poslom, no kad se vraćao vidje da voda i dalje šiklja istom snagom kao i prije. Ponovo se začudi, a Allah i ovaj put dade kamenu moć govora, pa ga vjerovjesnik upita: “Zašto sad plačeš? Allah, Uzvišeni, već ti je oprostio.” Reče: “Ono bijaše plač tuge i straha, a ovo sad plačem od zahvalnosti i sreće.”

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.