Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Licemjerje bez granica: Dodik odao priznanje zločincima pa “Majkama Srebrenice” obećao kancelariju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sinoć je, izrazivši poštovanje prema žrtvama u Srebrenici, obećao da će biti ponuđeno otvaranje posebne kancelarija u Skupštini opštine Srebrenica za predstavnike Udruženja “Majke Srebrenice”.

Nakon razgovora u Istočnom Sarajevu s ambasadorom Srbije u BiH Stanimirom Vukićevićem, kazali su da neće biti diskiminacije bošnjačkih udruženja u toj opštini i da će se obilježavati stradanja u Potočarima i dalje uz puno uvažavanje žrtava i udruženja koja se brinu o tome, prenosi Fena.

Dodik je rekao da će sada, nakon lokalnih izbora, biti uspostavljena puna koordinacija republičkih i lokalnih organa vlasti, dodavši da je prethodni načelnik Ćamil Duraković “imao selektivan odnos prema razvoju određenih dijelova ove lokalne zajednice”.

“Mi nećemo praviti razlike i separaciju, bez obzira da li je riječ o srpskim ili muslimanskim selima”, kazao je Dodik.

I ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević je rekao da će Srbija, kada je riječ o Srebrenici, imati jednak odnos kao i do sada prema lokalnoj vlasti s novim načelnikom Mladenom Grujičićem, kao i da će određena sredstva za obilježavanja godišnjica srebreničkih stradanja u Potočarima biti osigurana iz budžeta.

“Neće biti potrebe za bilo kakvim strahom”, rekao je Vukićević.

Slobodna Bosna

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.