žena

MODERNI ISLAM I “ISLAMSKA MODA” NAMIGUŠA I PLEJBOJA!

MODERNI ISLAM I “ISLAMSKA MODA” NAMIGUŠA I PLEJBOJA!

Ne znam, wallahi, ko više zla nanosi Islamu i muslimanima: oni što kreiraju zapadnu modu – miniće, suknjice i uske jeans lewisice – ili oni što lansiraju „savremenu modu“ muslimanki gde se sve pokrije a u stvari se sve otkrije i poziva u grijeh! Naginjem vjerovati da su ovi prvi manje opasni i griješni, jer ne uvode novotariju niti tvrde da je njihova moda halal, niti iskrivljuju Allahov zakon, negirajući ga!

Zagovornici i kreatori „modernog Islama“ pod modernim pojmaju:
Moderni muslimanski muškarci „šaraju namaze“, ili nikako ne klanjaju, briju brade, grudi i podkoljenice, puše marlboro, napijaju se i slušaju turbofolk. Jedni se nikako ne žene nego rospijaju i bludniče javno i tajno. Drugi, opet, prate ZMBT ili znaju sve pjevače i igrače, njihove pjesme i finte s loptom i vjeruju da je baklava uz Bajrame islamski šart.

Moderna žena muslimanka ne nosi maramu i više je gola negoli odjevena, šara namaze ili ih nikako ne obavlja, puši marlboro i pije sekt. Ona uglavnom šminka usne u crljeno da se sa Trebevića more prepoznati kad čaršijom žvače žvaku i puHa balone. Jedne ne žele brak ni čeljad jer im djeca kvare figuru i frizuru a morale bi izbrisati i fejsbuk da im svekrve ne lajkaju od metra nokte kada odu “na stan” jer se sa njegovom materom nikako ne mere! Vještica!
Neke su sebi umislile da su k’o opštinski pečat pa se tako i podaju.
Druge, opet, prate ZMBT ili znaju sve pjevače i igrače, njihove pjesme i finte s loptom i vjeruju da je pravljenje baklava uz Bajrame islamski šart.

“Moderni IsLam”!

Fuad Abdullah Seferagic