Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

“Ne nosim hidžab, iako znam da je farz…”

Kad mi neka sestrica kaže: “Ne nosim hidžab, iako znam da je farz, ali ima onih koje ga nose, iako su užasnog ahlaka, jezik im je kao lopata…”

1.) To što ti ne nosiš hidžab je tvoja stvar…

2.) To što znaš da je farz, ne negiraš ga, ali ga ipak ne nosiš, nije te izvelo iz Dina. Ti si i dalje moja draga sestra. Svi smo mi grješnici, neko u ovome, neko u onome. Dovi za mene da popravim moje nedostatke, i ja ću za tebe.

3.) Ovaj dio o ahlaku i jeziku… Hoćeš reći da “otkrivene” žene imaju opravdanje u otkrivenosti za svoj nepotpun ahlak i dug jezik? Nemaju. Kao ni pokrivene u svom pokrivanju. Nema osobe koja ima potpun ahlak. Neko ima potpun hidžab, neko ne. Kuća je kuća, bašta je bašta. Glupost je glupost. Ona nikad nije argument. Ni nama samima, pred sobom.

Amira Ammara Šabić

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.