Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Nesretna majka ne može podići sretno dijete

Ako želite sretnu porodicu i harmoniju u kojoj bi vam rasla djeca i izrastala u zdrave i sposobne ličnosti, majke – trudite se da ne otežavate sebi kada vam je teško, da kanališete negativne naboje iz sebe i puštate vani na način koji osjetite da vam najbolje odgovara, u sebi gajite ljubičice pozitive, sabura, nade i veselosti…
Muževi – usrećujte svoje supruge lijepom riječju, razumijevanjem, saburom, lijepim gestom…
Supruge – usrećujte svoje muževe i članove svojih porodica, jer ruka koja (is)pušta sreću, koja je otvorena, sposobna je i da ju je primi nazad. Stisnuta ruka, stisnuto i mrzovoljno srce, nije u stanju ljubav ni dati ni primiti i bit će nesretno i pusto.
Nesretna majka ne može podići sretno dijete. Nesretna majka i dijete su nesretna porodica. Radite na vlastitoj sreći. Njegujte je kao ljubičicu. Fokusirajte se na nju. Ne dajte da vam išta pokvari dan. Čak i suza koju pustite za nekog ili zbog nekog, nek kapne, ali nek ne zamuti dušu i njenu vedrinu. Sretan pojedinac, sretna porodica – zdravo društvo.
Autor: Sara Sabri

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.