Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Novi pokušaj otmice u Sarajevu: Djevojčicu ispred osnovne škole pokušali uvesti u vozilo

Novi pokušaj otmice u Sarajevu: Djevojčicu ispred osnovne škole pokušali uvesti u vozilo

Foto: Arhiva

Nepoznate osobe pokušale su jučer uvesti u vozilo djevojčicu ispred sarajevske Osnovne škole “Saburina” u Starom Gradu.

“U našem razgovoru sa MUP-om KS potvrđeno je da je policija obaviještena o događaju te da su poslali dovoljan broj policajaca na teren koji rade na ovom slučaju. Iz policije napominju da je sigurnost učenika dobra te da oko škola imaju stalne patrole i policijske službenike”, navedeno je u saopćenju Odbora za sigurnost Vijeća roditelja Kantona Sarajevo.

Vijeće roditelja ima stalni kontakt sa predstavnicima MUP-a KS, te poziva roditelje da se ne izaziva bespotrebna panika, ali da pojačaju oprez za svoju djecu, posebno u odlasku u školu i povratku.

“Samo uz dobru saradnju sa policijom možemo unaprijediti opću sigurnosnu situaciju u našem gradu te Vas molimo da bilo kakve sigurne ili provjerene informacije o ovom ili drugim slučajevima koji ugrožavaju sigurnost učenika dostavite policiji na telefon 122 ili najbližem policijskom službeniku”, navali su iz ovog Vijeća.

Autor: Redakcija

avaz

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.