b

Ovdje nema kriminala, a evo šta im je bio “zločin stoljeća”

Otok Caldey se nalazi na samom jugu Velike Britanije. Ovaj maleni otok je poznat po tome što na njemu nije zabilježen zločin pa čak ni saobraćajni prekršaj u zadnjih 40 godina.

Tako je bilo sve do prošle sedmice kada je višegodišnji mir narušio jedan otac koji je disciplinirao svog sina, prenosi Telegraph.
Sin (7) je bio neposlušan u lokalnoj tvornici čokolade pa ga je otac zaustavio, izvikao se na njega, uhvatio ga za potiljak i udario dlanom. Sud je presudio da se radi o zlostavljanju djeteta. Otac je rekao policiji da je sin bio neposlušan i objasnio da mu je sin hiperaktivan i da ima poremećaj autističnog spektra.

– Dječak ne voli velike skupine ljudi i ne vidi opasnost kao što ostali vide – naveo je branitelj.

– Otac se zabrinuo kad je vidio da je sin počeo trčati gore-dolje po stepenicama i prepao da mu se nešto ne dogodi – dodao je.

Otac je pušten uz kauciju i čeka konačnu presudu.

– Razina kriminala na otoku je niska i svakom prijestupu prilazimo veoma ozbiljno – rekao je glasnogovornik lokalne policije.

Otok Caldey zauzima prostor malo veći od dva kvadratna kilometra, a na njemu su kroz historiju uglavnom prebivali samo redovnici.

– Mi smo sretni što ovdje živimo u miru. Ova osoba bila je posjetitelj i pretpostavljam da je ovo naprosto znak modernog svijeta – rekao je mještanin.

Autor: (Am. K.)

 

avaz