Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

POMJERANJE PLANINA I OGROMNI ODRONI PREDZNAK SUDNJEG DANA

Allahov Poslanik, s.a.v.s., je nagovijestio:
“Neće nastupiti Smak svijeta dok se planine ne pomjere sa svojih mjesta i dok ne vidite krupne stvari koje nikad ranije niste vidjeli!”
(Et-Taberi – sahih)
Allahov Poslanik, s.a.v.s., nagovještava da će se planine, koje su neka vrsta stabilnosti zemlje i zemljine kore, pomjeriti sa svojih mjesta. Ovaj fenomen pomjeranja planina može doći usljed propadanja zemlje, kako je i nagovješteno u nekim autentičnim predanjima, a može nastati udaranjem gromova ili ljudskim aktivnostima, kao što su ravnanje zemlje, prekomjerna sječa šuma i nekim drugim remećenjem Allahovog sklada i harmonije u prirodi.
Velika vjerovatnoća je i u klizanju zemljišta i velikim odronima kamenja ili brda, što možemo vidjeti danas na nekim mjestima, kada brda i planine povuku sa sobom čitava naselja i ugroze mnoge ljudske živote!

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.