1

Pomozimo Amelu Rizvanoviću iz Velike Kladuše: Tijelo mu je puno rana i raspada se, trpi jake bolove

Pomozimo Amelu Rizvanoviću iz Velike Kladuše: Tijelo mu je puno rana i raspada se, trpi jake bolove
Posted by: Urednik2 in Bošnjaci 26. Septembar 2016. 11,999 Views

Od sinoć je inboks portala Cazin.NET preplavljen jednim apelom za pomoć, a fotografije koje su nam poslane u prilogu su više nego užasne, a ova teška životna priča rasplakala bi i kamen.
Zbog sadržaja neke od fotografija nismo stavili u članak, ali nakon što čujete tešku priču 24-godišnjaka iz Velike Kladuše, shvatit ćete da mu je svaka pomoć neophodna!

Amel Rizvanović iz Velike Kladuše je u aprilu ove godine imao tešku saobraćajnu nesreću nakon čega mu se život pretvara u noćnu moru. U nesreći je probio grudni koš, ima dva dripa i diše pomoću aparata, a ima prebijena i dva pršljena od kičme.
Hitno je prebačen u Sarajevo gdje je mjesec dana bio u komi. Nakon buđenja iz kome i početka oporavka prebačen je u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje ostaje tri mjeseca. Operacija kičme je trebala biti 12. aprila 2016. godine, ali ga nisu mogli probuditi i operacija je odgođena. Nakon toga otpušten je iz bolnice. I baš kad su mislili da je najgore prošlo, najgore je tek počelo.

Amelu se na tijelu počinju otvarati rane koje su i na sam pogled neopisive. Ovaj 24-godišnjak svakodnevno trpi nepodnošljive bolove i tijelo mu se doslovno raspada, kičma mu je paralizirana.
Amel je zatražio liječničku pomoć, tri sata je ležao u kolima hitne pomoći, ali ga niko ne želi primiti. Došlo je i do pogoršanja njegovog stanja, uslijed čega dolazi i do gušenja, ali liječnička pomoć ni tada mu nije pružena.

I nakon svega toga, Amel nije upućen u Sarajevo na liječenje već je poslan kući, da trpi velike bolove dok mu je tijelo u fazi raspadanja.
Ovom mladom čovjeku treba pomoć svih nas kako bi otišao na liječenje van BiH i nastavio živjeti.
Pomoći možete na sljedeći način:
Uplate PayPal: Damir_humanost@hotmail.com sa naznakom: “Donations For Amel Rizvanović” ili na
Žiro račun humanitarnog karaktera za liječenje Amela Rizvanovića:
BA391613000071807991
SUAD BEGANOVIĆ,
TODOROVO, BiH

(M. Selimović/Cazin.NET)