2134

Problemi sa strašnim snovima – sanjam zmije

Pitanje: Selamu alejkum.Već duži period (možda već i par godina) sanjam da me ujedaju i dave zmije. Nekad su crne, nekad druge boje, sve je individualno. Ne ubiju me nikada.
Neki dan sanjam da me je ujela i neka doktorica vadi njene zube iz moje rane ali ne i otrov. Najgori je bio kad sam se na nekom putu nalazila pa se sa svih strana pojavile i ja se tu izgubila. Al u večini slučaja su crne zmije. Ja se nadam skorom odgovoru, jer su mi ti snovi počeli već bit sastavni dio moga sna. Da li se radi o sihru? Hvala unaprijed i selam.
Odgovor: We alejkumu-s-selam.
Bismillah ve sselatu ve sselamu ‘ala resulillah. Zahvala pripada samo Allahu Uzvišenom. Neka je salavat I selam na posljednjeg Njegovog Miljenika i Poslanika Muhammeda sallallahu ‘alejhi ve sellem, na njegovu časnu porodicu I sve plemenite ashabe do Sudnjeg dana.
Zmija u snu uglavnom simbolizira čuvara sihra, što može ukazivati da je sihr u pitanju, ali I ne mora sve dok se ne manifestuju simptomi koji ukazuju na sihr. Crna zmija isto tako može biti simbol džinna židova. Ujed zmije može biti da je sihr u tijelu, ali ne I džinn, jer ima vrsta sihra gdje je samo u određenim situacijama džinn u tijelu, a sve mimo tih situacija je van tijela, npr. Sihr rastavljanja poslovnih partnera. U tim situacijama čim se stupi u kontakt sa poslovnim partnerom džinni dolaze I odrađuju ono za što su poslani.
Savjetujem vam da se istinski oslonete na Allaha Uzvišenog I tražite utočište kod Njega subhanehu, bez čije volje ništa ne može da se desi. Ukoliko budete imali osim tih snova smetnji I na javi, potrežite osobu koja ispravnom metodom liječi Kur’anom. Ovdje ću vam navesti simptome sihra, a Allah najbolje zna.
1. Stalna bol u želudcu
2. Povremena glavobolja koja ne prestaje sa uzimanjem medicinskog lijeka
3. Jaka tegoba u predjelu prsa, naročito poslije ikindije pa do kasno u noć
4. Užasni snovi
5. U snu vidi kao da pada s visokog mjesta
6. U snu vidi životinje koje ga tjeraju
7. Utrnutost jednog dijela tijela
8. Periodi napada (živčani grčevi)
9. Mjenjanja slike u ocima, tako da muž (zaručnik) vidi svoju ženu (zaručnicu) u ružnom liku, makar ona bila izrazito lijepa. Razlog je tome što šejtan koji je zadužen za sihr njeno lice čini ružnim, prikazujući svoj lik na njenom licu i obrnuto.
10. Odvratnost prema susretima
11. Iznenadno pretvaranje ljubavi u mržnju
12. Uveličavanje povoda za svađu i raskol iako su oni beznačajni
13. Odvratnost opsihrenog prema svakom djelu koje poduzima njegov supružnik
14. Odvratnost prema mjestu gdje sjedi njegov supružnik. Tako ćete vidjeti čovjeka koji je van kuće sasvim normalan, ali sa ulaskom u kuću osjeti žestoku tjeskobu.
15. Čovjek vidi nepomične stvari kako se kreću, a pokretne vidi stabilnim i nepomičnim
16. Odsutnost duha, smetenost i velika pospanost
17. Nejasan smušen govor
18. Netremično gledanje u jedno mjesto
19. Želja za samocom
20. Potpuna povučenost u sebe
21. Stalna šutnja
22. Smirenost, nepokretnost i konstatna ljenost
23. U snu čuje kako ga neko doziva
24. Čuje glasove koji ga dozivaju, a nevidi osobe
25. Prestanak rada jednog čula
Od svih navedenih simptoma, najčešći su prvi navedeni.
Za www.islam-iman.com – Odgovorio: Mirza Semić