Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Rusi optužili Michaela Phelpsa zbog hidžame: “To što on radi je legalni doping”

Ruska državna televizija oštro je osudila hidžamu koju prakticira određen broj olimpijaca.

Terapija je prepoznatljiva po tamnim tragovima koje ostavlja na koži, a priča se raširila kada su tragovi viđeni po ramenima najvećeg olimpijca Michaela Phelpsa.
Hidžama je poznata zdravstvena metoda čišćenja toksina iz tijela, aktiviranja limfnog sistema, čist crijeva, čisti krvne žile… Prema prakticiranju hidžame izrazili su sumunju Rusi te javno osudili takvu metodu pripremanja za natjecanje. Tvrde da je to legalni doping.

“Učinak ovakve terapije u mnogo elemenata nije drukčiji od korištenja meldonija“, rečeno je u prilogu državne televizije.

Meldonij je na popisu zabranjenih supstanca od ove godine, a zbog te supstance u martu je suspendirana i ruska tenisačica Marija Šarapova.

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.