Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

SAMO GUTALJ OVOGA SOKA PRŽI SALO

Pripremljeni sok stavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tokom dana kad god poželite.

Za stabilizaciju šećera u krvi i smanjenju želju za ugljikohidratima dobro je uzimati antioksidans iz cimeta potičući tako preterano lučenje inzulina, što je važan faktor ako želite izgubiti kilograme. Upotrebom cimeta lučimo inzulin pod kontrolom, navode stručnjaci, što topi masne naslage. Uzimanjem samo pola kašičice cimeta na dan smanjujemo količinu lošeg holesterola, pokazala su istraživanja. Također, ispijanje ovoga soka pomaže kod loše probave, utieče na smanjenje triglicerida. Kombinacijom jabuke i cimeta odlično reguliramo metabolizam i efikasno smanjujemo težinu.
Sastojci:
– 1 jabuka
– 1 štapić cimeta (ili 1 kašičica cimeta u prahu)
– oko 1,5 do 2 litra prokuvane vode
Priprema:
Izrežite jabuku na kriške, dodajte štapić cimeta (ili 1 kašičicu cimeta u prahu) i zalijte s 1,5 do 2 litra ohlađene prokuvane vode. Ostavite da odstoji oko 1 do 2 sata. Pijte tokom dana kad god poželite.

devetmeseci.net

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.