1

«Šarena bomba» koja je mogla uništiti skup u Zetri i satanizirati Erdoana, Turke i Bošnjake

Trebalo je nešto Evropi, ali i domaćim antimuslimanima da se pokaže kako su Erdogan (Erduan) i njegovi glasači, sadašnja Turska, skup u Sarajevu i svi koji su došli na njega i koji ga podržavaju, ustvari, nedemokrate, silnici, neevropljani.
Pokušali su sa operacijom za koju ne treba novca niti velika organizacija, niti špijunsko-izvršiteljska mreža. Dovoljna je bila jedna zastava LGBT pokreta i instruiranje nekoliko osoba iz tog miljea. Međutim, na sarajevskoj Zetri, iako je vladala euforična i pobjednička atmosfera, puna adrenalina, niko se nije osvrnuo na provokaciju sa šarenom zastavom. A cilj je bio da nekome pukne film. Djevojke i oni koji su ih poslali da čak iz Njemačke dođu na skup, znali su da tako samo provociraju jer su Erdoan i Turska, mjesec i zvijezda, ramazan i Bošnjaci nasuprot LGBT ideologiji i, kao takvi, smatrali su da su dobre mušterije za zalijetanje i šamaranje nepozvanih gošća.
Nažalost po organizatore i izvršioce provokacije, to se nije desilo! Svi su ostali pribrani. Ramazan i smiraj s njim su pobijedili – nije bilo žestokih i neprimjerenih reakcija – a izgubili su provokatori jer se jasno pokazalo šta žele i kako perfidno pokušavaju doći do toga.
A da se desio fizički obračun ili bilo kakvu neugodnost da su doživjele djevojke iz Njemačke, da im je iz ruku barem istrgnuta LGBT zastava, Avaz, Enver Kazaz, Ivana Marić, Helsinški odbor, Radio slobodna Evropa, Klix, Oslobođenje, Radio Sarajevo, sarajevski studio srbijanske televizije N1, udruženja novinara, Otvoreni centar, Naša stranka, SDP… sve bi se diglo na noge da o tome izvijeste i to iz više uglova. Bio bi to odličan povod da se pokaže kako su oni ispod mjeseca i zvijezde – bilo da im je državna ili zastava vjerskog identiteta – barbari i kako se s njima ne može živjeti. Izvještavalo bi se o tome izdašnije nego o bilo kakvom napada na povratnike, čak i onda kada ih gađaju snajperima. Antimuslimani bi se godinama pozivali na taj događaj, kao što skoro deceniju neumorno podjećaju na neko naguravanje ispred Likovne akademije u Sarajevu. Tu bi se nakačili velikosrpski i velikohrvatski faktori da sataniziraju Sarajevo i Bošnjake. Sva ona energija bi dobila negativan predznak i okrenula bi se protiv organizatora, simpatizera i učesnika skupa. 

Neka nam neko kaže da i mediji iz Evrope, a onda i najviše rangirani dužnosnici ne bi iskoristili događaj iz Sarajeva za svoju borbu protiv Erdoana.

Srećom, pobijedile su ramazanske boje.


PODIJELI