Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Sedam Poslanikovih ,a.s. savjeta

Ubade ibn Samit, r.a. kaže: Allahov Poslanik, s.a.v.s. mi je preporučio sedam stvari: Nemoj ništa pripisivati Allahu, dž.š. kao druga pa makar te sjekli na komade, spalili ili razapeli, nemoj namjerno ostavljati namaz, jer ko namjerno ostavi namaz izlazi iz vjere, nemoj činiti grijehe jer to srdi Allaha, dž.š. nemoj piti alkohol jer je to povod svim grijesima, nemoj bježati od smrti pa makar te to zadesilo, budi poslušan roditeljima pa makar ti naredili da ostaviš sva dunjalučka uživanja i odgajaj svoju familiju i budi pravedan prema njima.”(Muhammed ibn Nasr El-Mervezi i Taberani kao i El-Hejsemi u Zevaidu)
Priredio: Esmin Mehić
Obrada: www.novihorizonti

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.