Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

SINE, NEMOJ OGRAISATI ili, pazite se prvog aksama…

SINE, NEMOJ OGRAISATI
ili, pazite se prvog aksama…

…cesto sam ovo cuo kao mali. Danas cujem od ljudi kako im djeca placu, a sita su, presvucena…nema jasnog razloga za plac.

Resulullah, sallallahu alejhi ve selleme, u hadisu koji biljezi Buharija, izmedju ostalog savjetuje da, sto nastupi aksam, djecu uvedemo u kuce.

Subhanallah…na nasim ulicama, mahalama, trgovima, i u selima, i u gradovima, sto dolazi aksam, i u sami aksamski vakat, promenada majki, mladih i starijih, sa djecom, mahom onom u kolicima, totalno nezasticenom od sejtanovog djelovanja. A to djelovanje najjace je izrazeno upravo u aksamski vakat..tad se po hadisu Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve selleme, sejtani, Allahovom dozvolom, sire po Zemlji i izlaze na zemlju.

Pa, i vozaci kazu da je prvi aksam najgori za voznju..jel vam sada jasno zbog cega.. Radi djelovanja Iblisa prokletog i njegovih vojski, kojima je prevashodni cilj i zadatak zavesti insana i uciniti mu zlo, a djeca su im, na tome putu, poslastica.

Imam osjecaj, i Allahom bi se smio zakleti, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve selleme, kazao da izvedemo djecu napolje u prvi aksam, malo bi se ko odazvao, svi bi ih tada u kuce uvodili!
A, onda cujemo…dijete mi place, dijete mi ograisalo, sihr, urok…na svakom koraku.
Zato, uvedite djecu u kuce, u prvi aksam, pa narednih 45 minuta.
Nakon toga, opet mogu izici napolje.

Prof. Sanin Musa

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.