1

ŠOKANTNO – ISLAMISTIČKI KAMP NA IGMANU KOD SARAJEVA

Od ranih jutarnjih sati pristižu islamisti iz cijelog svijeta. Nešto se kuha, a i na ražnju vrti…

Da nismo daleko od istine koju nam mnogi iz regije govore već godinama kazuje i to da su se danas na Igmanu kod Sarajeva od ranih jutarnjih sati počeli okupljati islamisti iz cijelog svijeta.
Žene umotane u crne odore, maskirane od glave do pete, muškarci sa bradama, djeca pa čak i stariji ljudi danas su tiho zauzeli položaje iznad Sarajeva.
Zastrašujući povici “Allahu ekber” odjekivali su sa svih strana pa su se i ptice sa obližnih brda razbježale. Sve je podsječalo na ’95-u.
Posljednje informacije koje nam donosi naš reporter govore da se nešto kuha, a i na ražnjevima vrti.
Obuka je trajala cijeli dan, odvojeno za muškarce i za žene. Naš reporter svjedoći o hektolitrima kuhanog graha što samo po sebi govori da se “bradonje” opasno naoružavaju.
Oprez svim zemljama u regionu jer oni će se nakon godišnjeg odmora, na koji su ko fol došli u Bosnu, vratiti u gradove diljem Europe i sa sobom ponijeti opasna isparavanja. Inaće bosanski grah daleko se ćuje.
Ono što se moglo ćuti među prisutnim da se pojavio i neki misteriozni Turčin ali se pouzdano zna da je hladan i da ga svi iz strahopoštovanja nazivaju Sultan
Ova skupina poznata je i po tome što mlade odgovara od nemorala, kafana i kladionica i tako truje djecu idejama koje nikako ne idu u prilog udruženju kladioničara koje redovno plaća svoje obaveze prema državi, a i dobrovoljno od svojih skromnih zarada izdvaja sredstva za obrazovanje i humanitarne akcije širom Bosne i hercegovine.
U više navrata iz zraka smo vidjeli da se postrojavaju u nekakve redove, dok im jedan od njih predvodi nekakvu vježbu koju su ponavljali u nekoliko navrata. Jako su složni i svi u glas ćas na desnu čas na lijevu stranu okreću glavu i pozdravljaju tajnovitog vođu.
Tek su se u kasne predakšamske sate počeli razilaziti.
Tekst je satiričnog sadržaja

B.I.
IMLTV.press