1

Specijalci RS nakon pljačke napravili nevjerovatnu grešku koja ih je skupo koštala

Specijalci RS nakon pljačke napravili nevjerovatnu grešku koja ih je skupo koštala

U nastavku suđenja specijalcima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Vladanu Maliću, Goranu Parašu, Aleksandru Popoviću i civilu Olegu Bandi, optuženima za pljačku 616.548 KM iz kombija “Sector securityja”, tužilac Živana Bajić izvela je dokaze iz kojih se vidi da su pljačkaši iza sebe ostavili sijaset tragova na osnovu kojih su otkriveni.

Kao da je riječ o amaterima, a ne o pripadnicima elitne Specijalne jedinice policije, na mjestu pljačke ostavili su ručni bacač “zolju”, čahure, zrna, kofere s novcem… U odbačenom Audiju A6, koji je korišten u pljački, ostavili su flašu iz koje su pili vodu, kesicu čipsa i slično. Vozilo nije zapaljeno nego posuto pjenom iz protupožarnog aparata pa su na većini predmeta otkriveni DNK tragovi.

Tokom potrage za pljačkašima na obroncima Kozare policija je pronašla kese, iz kojih je ukraden novac, kao i putnu torbu s kojom su krenuli u pljačku. Nakon hapšenja optuženih, skoro na istom mjestu otrkivene su zakopane automatske puške, a na jednoj od njih bilo je urezano ime “Goran”.

Branioci optuženih prigovorili su većini dokaza, smatrajući da su pribavljeni na nezakonit način. Sporno im je bilo i porijeklo novca, jer nema dokumentacije koja dokazuje da li je to novac banjalučke ili zagrebačke “UniCredit banke”. Da je riječ o zagrebačkoj, odbrana smatra da bi slučaj imao međunarodni karakter, zbog čega bi u ovom predmetu trebao postupati Sud BiH, ali je prigovor odbijen.

Darko Kušljić, rođak pokajnika Danijela Kuzmića, potvrdio je u sudnici da mu je on povjerio na čuvanje dva bunta novca (9.900 eura) koji je vratio Tužilaštvu, kao i da je vozio Kuzmića u Veliku Kladušu, gdje je za 8.000 eura kupio Audi A4.

Autor: O. Ma.