Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i drži izborni materijal

Član Centralne izborne komisije (CIK) Suad Arnautović obratio se jutros novinarima ispred zgrade CIK-a i rekao da da želi da obavijesti javnost da je specijalna policija RS ušla u Srebrenicu i da drži pod kontrolom izborni materijal i izborni proces u tom gradu.

On je ocijenio da je to protivno izbornom zakonu i da je trenutno u toku kolegij CIK-a te da on istupa kao pojedinac, a ne u ime CIK-a. Prema njegovim informacijama, specijalna policija drži i zgradu Skupštine općine Srebrenice i da sve to predstavlja pritisak na CIK.

Inače, novinari su se ispred CIK-a okupili zbog najavljenog sastanka članova CIK-a s članovima Općinske izborne komisije iz Stoca. Sastanak je sazvan jučer i zakazan je jutros za 10 sati, no za sada se pojavio samo član Komisije Avdo Jaganjac.Sastanak je sazvan s ciljem da se rasvjetle dešavanja u Stocu gdje su u nedjelju 2. oktobra tokom lokalnih izbora prekinuto glasanje na biračkim mjestima.

Satanak je jedan od koraka koji se poduzimaju kako bi u konačnici bila donesena odluka o eventualnom poništenju izbora u Stocu. Ukoliko takva odluka bude donesena prema Zakonu izbori u tom gradu moraju biti održani u roku od 14 dana od dana pravosnažnosti te odluke.

Avaz

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.