Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Spora ruka pravde: Preminula još dvojica optuženih za ratne zločine

Vladi Stjepanoviću se sudilo zajedno sa Zoranom Bogdanovićem, Milanom Đokićem, Ljubišom Ikićem, Branislavom Trišićem, Zoranom Tanasićem, Žarkom Milanovićem, Mladenom Krajišnikom, Savom Mršićem, Milivojem Čobićem i Milanom Markovićem. Optuženi su bili komandiri, te pripadnici aktivnog i rezervnog sastava Stanice milicije u Janji.

Optuženima je na teret stavljeno da su učestvovali u progonu, nezakonitom privođenju, maltretiranju, premlaćivanju i ubistvima civilnog bošnjačkog stanovništva na području Janje.

Jovan Popović je u prvostepenom postupku oslobođen optužbe za zločin protiv čovječnosti počinjen 1992. na području Višegrada.

Prema presudi iz maja ove godine, Popović je oslobođen da je 1992. učestvovao u nezakonitom hapšenju i odvođenju civila iz mjesta Rodića Brdo, kojima se od tada gubi svaki trag.

Njemu se ranije sudilo sa njegovim sinom Goranom Popovićem, koji je pravosnažno oslobođen za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Višegrada, prenosi BIRN BiH.

(Bportal.ba/FOTO: Ilustracija)

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.