Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Sudnji dan u Siriji: Da li je ovo početak kraja Islamske države?

Sirijski pobunjenici koje podržava Turska u nedjelju su osvojili Dabik, grad koji je simbolički vrlo važan Islamskoj državi, objavile su skupine promatrača i pobunjenici.

Iako strateški beznačajan, Dabik je Islamskoj državi vrlo važan ideološki zbog sunitskog proročanstva koje tvrdi da će se u njemu održati završna bitka između muslimana i nevjernika koja će nagovijestiti Sudnji dan.

Po tom mjestu su nazvali i svoj časopis na engleskom jeziku.

Sirijski opservatorij za ljudska prava prenosi kako su pobunjenici uz pomoć turskih borbenih zrakoplova i artiljerije “oslobodili Dabik nakon što su se pripadnici Islamske države povukli s tog područja”.

Dodaju kako su pobunjenici osvojili i obližnji grad Sawran.

Turska državna novinska agencija Anadolija piše kako pobunjenički borci rade na razminiravanju područja, te da ih je u subotnjim borbama poginulo devet, dok je 28 njih povrijeđen.

Autor: (M. D.)

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.