Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

Tri skrivena izvora stresa zbog kojih se osjećate loše

Često zaboravljamo da psihički stres proizlazi i iz fizičkog stresa, a njega pak uzrokuje loša briga o tijelu i zdravlju. Jedna od glavnih komponenti dobrog zdravlja je pravilna ishrana. To prije svega znači da morate jesti raznovrsno, ali nemojte zaboraviti i da hranu morate redovno unositi u organizam, piše “Zadovoljna“…

Ne preskačite obroke i ne pokušavajte zdravu hranu zamijeniti brzinskim zalogajima bez ikakve nutritivne vrijednosti jer ćete tako samo nanijeti štetu svom fizičkom, ali i psihičkom zdravlju.

2. Previše ste kritični prema sebi

Živimo u kompetitivnom društvu koje nas ponekad natjera da sebi nametnemo nerealna očekivanja. Kada ne možemo nešto ostvariti, postajemo sami sebi najgori kritičar i neprijatelj. Osjećamo se kao da nismo dovoljno dobri, a sve se to događa zbog ciljeva koji ionako zapravo nisu bili naši. Prestanite kritikovati sami sebe, redovno se prisjetite svih svojih kvaliteta i život kreirajte prema vlastitim željama, a na tuđim.

3. Nemate snage izbaciti toksične prijatelje iz svog života

Teško je prekinuti odnose zbog kojih se ne osjećamo dobro, ali to je bolni rez koji svaka osoba treba napraviti i koji će nam naposljetku unijeti pozitivu u život. Imate prijatelje koji vas stalno kritikuju, ne vesele se vašoj sreći i podstiču vas na loše odluke? Oni su toksični ljudi koji nemaju šta raditi u vašoj blizini.

nase-zdravlje,com

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.