Podržite ovu lijepu stranicu lajkom, a ako ste već lajkali hvala vam od srca!

UČENJEM OVIH RIJEČI TRAŽITE OD ALLAHA ZAŠTITU OD TRAGIČNIH POSLJEDICA I ZLE SUDBINE

Tražite od Allaha zaštitu (molite Ga da vas sačuva) od teških nesreća, tragičnih posljedica, zle sudbine i da se neprijatelji vašim zlom (nesrećom) ne naslađuju. (Buhari)

Allahu dovu upućujte sa čvrstim ubjeđenjem da će vam dovu uslišati i znajte da Allah ne uslišava (prima) dovu čovjeka čije je srce u gafletu (zaboravu i nemaru) i koji je nepažljiv i neobazriv (zaokupljen drugim stvarima). (Hakim, Tirmizi)
Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, bi od svih dova najčešće učio ovu: „RABBENA ATINA FID-DUNJA HASENETEN VE FIL-AHIRETI HASENETEN, VEKINA ‘AZABEN-NAR.“ („Gospodaru naš, daj nam dobro i na ovom i na budućem svijetu, i zaštiti nas i sačuvaj od kazne u džehenemskoj vatri.“) (Buhari, Muslim, Ebu Davud)

Kada bi učio dovu Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, bi okrenuo (i podigao) dlanove prema licu. (Taberani)

  • NAPOMENA: Tekst odražava stav potpisanog autora istog teksta, a eventualni komentari na tekst, odražavaju stavove dotičnih posjetilaca, a ne nužno i stavove internet portala ljepota-islama.net
  • Molimo posjetioce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Internet portal ljepota-islama.net zadržava pravo da obriše komentar bez najave, ili prethodnog objašnjenja.