1

Uskladite bakterije na pazuhu i više NIKADA nećete osjetiti smrad! (BEZ DEZODORANSA)

Najnovija istraživanja su pokazala da 80% ljudi genetski ne treba antiperpspirant ili dezodorans, ali ga ipak koristiti, piše “Megagiga“…

Znoj sam po sebi ne miriše, već prisutnost bakterija u našem pazuha stvara onaj ružni miris. Mnogi nisu ni svjesni zastrašujućih nuspojava stalne upotrebe ovakvih preparata.

Nedavna studija je pokazala da je cijelo tijelo zapravo povezano s mikrobima. Saznajemo da naša pažnja, raspoloženje i probava utiče na crijevne microbiome.

Sada ćemo vam predstaviti najbolji način kako da sarađujete sa svojim mikrobima umjesto što se borite protiv njih.

Prva stvar koju trebate učiniti je da se prebacite na blaže sapune od onih koje koristite.
Oslobodite se od aluminijuma – Znojenje je zapravo inhibiranje aluminija. Danas “prirodne” firme reklamišu svoje proizvode kao one bez alumijuma, jer je ovaj sastojak povezan s mnogim zdravstvenim problemima.
Provjerite etiketu – Dezodoransi su kozmetički proizvodi za koje se obično tvrdi da nemaju aluminijum. Ne zaboravite da provjerite naljepnicu. “Alum” je sastojak koji se nalazi u njihovom sadržaju koji je zapravo kalij aluminij sulfat. Međutim, to ne znači da je potpuno bez aluminijuma, a to je još uvijek bolji izbor od većine antiperspiranta.
Triclosan i paraben predstavljaju jake antibakterijske hemikalije s najgorim destabilizirajućim efektom na pazuh. Prisutnost tih hemikalija čini vrlo teškim za dobre bakterije da prežive.