poslanik-koji-ce-svjedociti-protiv-bludnika-499x330

ZA BLUDNIKE I ZINALUĆARKE: ZNA TE LI KOJI ĆE POSLANIK NA SUDNJEM DANU BITI SVJEDOK PROTIV BLUDNIKA

O ti bludnice i bludniku:
La takre bu zinna (Ne prilazi bludu i zinaluku) rijeci u Poslanika s.a.w.s.
Rekao je jedan istaknuti alim (ucenjak) ove rijeci:
Bludnik i bludnica,su kao mrtav pseci lesh,oko koga su se sakupili crvi,a smrad mu se siri na daleko,pa dali bi voljeli da vashom rukom dotaknete ove leshine?
Zinalucar i zinalucarka (osobe koje imaju odnos nezakonitim bracnim putem) su slicni
leshini magarca,oko kojeg se skupljaju i crvi,i leshinari,i ostale divlje zvijeri,znaci,glupi su i opasni kao zarazne bolesti koje napadaju cijelo tijelo.
Allah s.w.t. ce ove ljude kako u zakonskom serijatu islama stoji (kazniti),jer,Allah s.w.t. je nama kao milost Njegovu poslao poslanika Muhammeda s.a.w.s. da nam objasni upute i zakone,dozvoljene stvari i zabranjene stvari,samim tim imamo dokaze ajeta Kur`an-a u kojem se kaze (Sta vam vas poslanik dopusti,to prihvatite,a sta vam zabrani,toga se klonite)
O ti bludnice i bludnice! O ti zinalucaru i zinalucarko!
Zar se ne bojis smrti? Zar vi mislite da drugog zivota poslje ovog nema?!
Ima tako mi Allaha s.w.t. i to je istina bas kao sto je istina da vi usta i oci imate s kojim vidite i s kojim se medjusobno sporazumjevate.
Ne bio vam ja u kozi vashoj kad vam smrt medju vashe zile kucavice dopre,kaznu ce te kusati,samo zbog toga sto ste granice Njegove zabrane prekoracili,sto sramotu niste imali,sto ste na nedozvoljen nacin po kojekavim smetlistima odjecu sa sebe skidali!
Tako mi Onoga koje stvorio ovaj svijet,i tako mi noci i dana kad zabjeli,zaista cete pred Allaha izaci,a svjedok protiv vas ce Jusuf alejhisselam biti!
Allah s.w.t. nece sakriti bludne radnje na ovom svijetu,zinalucarske ce sakriti,al ce na sudnjem danu to objelodaniti,zbog toga,jer ce to biti pred svim ljudskim rodom receno,uz to ce biti tu i vashe familije i roditelji,i dijeca vasha,tada ce se stid zinalucara i zinalucarke toliko povecati,da ce sami zamoliti Allaha s.w.t. da udju u dzehennem ponizeni.
O ti bludnice! O ti bludnice!
Cemu se nadas?
Zar se ne sjecas boli koje si nanio svojoj zeni,ili zena koja nanese bol svome muzu?!
Tada vas nije bilo sramota,krili ste vijesto stvari psece koje ste radili?
I sta sad? sad mislite Allah s.w.t. je Milostiv i On ce to na Njegov svojstven nacin oprostiti?!
Samo se vi laznom nadom tijesite,i spavajte mirno do jednog trenutka odabranog,kad dodje melek smrti po vashe dushe,kad dodje melek koji milosti prema vama nece imati,dal cete bol ublaziti? ili dali ce te moci mu se negdje sakriti,dali cete ga prevariti?
Nek su daleko bludnik i bludnica od naroda dobrih i poboznih!
O ti zinalucaru! O ti zinalucarko!
Sta vam bi te se tako lahko u vatru baciste a jos vam smrt dosla nije?
Zar te sestro nije sramota? zar te brate nije sramota?
Zar vam na um ne pade Allah s.w.t. dok taj cin zapoceste!
Zar vam na um ne pade da ste Allaha s.w.t. Gospodara svih svijetova zastidili i jos vishe Njegovu gnjev na vas prosuli!
Nek vam Allah poveca kaznu ako stida zbog toga niste imali.
Slicni ste psu i kuji,koji javno pored puta spetljani stoje!
Ne bili vam mi u vashoj kozi,kad se u kabur date spustiti,i ne bili vam mi u vasim tijelima kad se budete iz kabura budili i pred Allaha Velicanstvenog stali!
Nemate se vi bludnice i bludnico,zinalucaru i zinalucarko sta buniti,niti se opravdavati zbog toga sto ste grijeh veliki ucinili,vi treba da sa strahom lezite u vashe postelje,jutrom da se sa sramotom budite,ne znaju ljudi,al zna Allah s.w.t. i kod Njega sve upisano stoji i ceka na vas red kad ce te dushe vase poceti s bolom ispustati!
Nemate vi sta da se raspravljate,ili da trazite nekakve dokaze koji vama na dobit i u vas prilog idu,ne,to su vashe samo sulude obmane dok ste jos uvijek na dunjaluku,nek vam te sulude nade utjehe vashe budu.
Vi pognute glave treba da se krecete,i jos jednom za kraj kazem,svaki put kad krenete u postelju da zaspete,razmislite hocete li se vishe ikada probuditi,i zamislite samo sta vas na buducem svijetu ceka.
Text preuzet sa www.studiodin.blogger.ba