4

Željko Komšić hit na društvenim mrežama: Ma dajte molim vas

Bivši član Predsjedništva BiH, predsjednik i osnivač Demokratske fronte, Željko Komšić u proteklom periodu postao je česta tema na društvenim mrežama u BiH.

Svi korisnici Facebooka i Twittera, pa i Instragrama u BiH mogli su na svojim news feedovima primijetiti krilaticu “…ma haj’te molim vas” ili “…ma dajte molim vas”, koju Komšić jako često koristi tokom svojih medijskih istupa.

 

Ta fraza postala je inspiracija za kreiranje interesantnih slika gdje je glavni akter Željko Komšić, dok se ‘sagovornici’ mijenjaju. Idejni kreatori su administratori grupe “Raja s biroa”, koju prati više od 60.000 ljudi iz BiH i šire.

Kontaktirali smo ih za komentar, budući da je trend “ma haj’te molim vas” krenuo od njih, a trenutno je jedan od popularnijih na društvenim mrežama.

Kazali su nam sljedeće: “Mi smo pokrenuli sve to. Dosta od nas. I hajte molim vas, moram raditi”.

U fotogaleriji koja se nalazi u prilogu prikupili smo većinu do sada objavljenog sadržaja ove tematike na društvenim mrežama. Pogledajte i nasmijte se.

Inače, fraza “…ma haj’te molim vas” ili “…ma dajte molim vas” prvi put je postala ‘zvučna’ pred Opće izbore u BiH, 2010. godine.